De ce să urmezi un regim vegetarian

26 octombrie 2014 by

Acum mai bine de 4 ani am renunțat la carne. Urmasem un curs de nutriție, care m-a provocat ulterior să citesc foarte multe cărți pe această temă. Am făcut această alegere conștient, găsind o mulțime de avantaje, pe care vreau să le împărtășesc cu tine.

1. Digestia cărnii presupune un consum de energie din partea organismului nostru-cel mai mare consum pentru un aliment. Astfel, în timp, celulele noastre se uzează, obosesc, îmbătrânesc mai repede.
2. Carnea conține adrenalină, un hormon secretat de animal în momentul de înaintea tăierii, în prezența fricii, groazei pe care o simte. Toate astea le preia omul prin consumul cărnii.
3. Carnea conține acid uric, acid fosforic, acid sulfuric. Aceștia sunt toxici. Ei sunt neutralizați de minerale alcaline din corp. În absența unei cantități suficiente de minerale alcaline în dieta noastră, corpul ia calciul din oase, neutralizând acești acizi, transformându-i în sulfați, fosfați si urați; în lipsa calciului apare osteoporoza.
4. Carnea este foarte acidă, provocând inflamații ale țesuturilor, iar aciditatea este cauza majorității bolilor.
5. Carnea crește colesterolul rău din organism.
6. Renunțarea la carne ( și la produsele animale, precum și a mâncării gătite) contribuie la reducerea considerabilă a fluxului menstrual.
7. Carnea se digeră greu, astfel că rămân adesea ( uneori și ani) resturi în organism care putrezesc.
8. Consumul cărnii poate duce la inflamarea colonului, a ficatului, a pancreasului, iar inflamarea cauzează boli.
9. Consumul cărnii afectează funcția renală, întrucât rinichii trebuie să lucreze mai mult, pentru a elimina toxinele
10. Cel mai adesea animalele crescute pentru a fi sacrificate pentru carne trăiesc în condiții improprii, fără lumină naturală,
înghesuite în spații mici, asta cauzându-le stres. Energia asociată cu stresul este preluată de către om. De asemenea animalele sunt crescute cu

hormoni, antibiotice, li se administrează vaccinuri, toate astea provocând toxicitate.

11. Consumul cărnii poate irita organele sexuale, ducând la apariția problemelor la prostată.

12. Organismul uman nu este adaptat fiziologic pentru digestia cărnii, deoarece:

– oamenii nu au gheare cu care să prindă animalul,

– oamenii nu au incisivi puternici cu care să sfâșie carnea,

– oamenii au tractul digestiv de 10-12 ori mai mare decât lungimea corpului, astfel resturile de carne pot rămâne mult timp în organism, spre deosebire

de animale, care îl au doar de 3 ori mai mare ( astfel resturile se elimină mai repede),

– stomacul animalelor secretă acid clorhidric de 20 de ori mai puternic decât la oameni, astfel că digestia este mult mai ușoară,

– oamenii dispun de glande salivare, care secretă saliva; aceasta este alcalină, adaptată pentru digestia carbohidraților.

Adesea sunt întrebată de unde îmi iau proteinele?

Simplu, din vegetale: spirulină ( care are cel mai bogat conținut de proteină, superior cărnii), polen, semințe de cânepă, quinoa, hrișcă, migdale, nuci, fasole, linte, mazăre etc. Corpul nu are nevoie de proteine, ci de aminoacizi. Iar aceștia se găsesc și în vegetale. Există o multitudine de opțiuni, totul este să căutăm informații, să analizăm persoane vegetariene aflate la vârste avansate, să vedem vigoarea și tinerețea pe care le afișează.

În era informației în care trăim, cu acces facil la internet, putem obține toate informațiile necesare pentru o alimentație sănătoasă. Totul este să ne dorim o schimbare în viața noastră, o schimbare în primul rând de mentalitate, să nu mai considerăm literă de lege ce spun unii medici, care nu mai doresc să-și îmbogățească cunoștințele și merg pe aceleași principii pe care le-au învățat în facultate, în urmă cu 30-40 de ani. Avem posibilitatea să ne informăm acum, să citim despre fiecare aliment, avantajele și dezavantajele consumului lui și să facem singuri aprecieri de bun simț.

Concepții de pe vremea bunicilor, cum că ei se alimentau cu carne și erau sănatoși este depășită în secolul 21 și parțial incompletă. Atunci existau cu totul alte condiții de trai decât acum. Atunci

– nu exista poluarea care există acum,

– nu aveau în jur atâtea rețele de electricitate si wireless,

– trăiau în apropiere de aer curat,

– nu existau atâtea chimicale și conservanți în alimentație,

– țineau posturile,

– sfințeau mâncarea prin rugăciuni,

– efectuau muncă fizică, care-i mențineau în formă

– nu mâncau chiar atât de multă carne ca în prezent.

Toate astea îi ajutau să trăiască o viață mai sănătoasă. Bolile erau mult mai rare.

Conform Evangheliei Păcii- Isus spune:

”Nu ucideți nici oameni, nici animale, nici alimentele pe care le duceți la gură. Mâncați numai alimente vii, căci viața provine din viață. Nu trebuie să mâncați nimic din ce focul, frigul sau apa au distrus, căci alimentele gătite, înghețate, sau putrezite ard, îngheață sau putrezesc, de asemenea, corpul vostru. Nu tratați alimentele cu focul morții, care omoară atât hrana, cât și corpurile și sufletele voastre; acesta este focul care arde în afara corpurilor voastre, care este mai cald decât sângele vostru.

Deci, mâncati întotdeauna de la masa lui Dumnezeu: fructele bune ale copacilor, grăunțele comestibile și ierburile minunate ale câmpului, laptele animalelor și mierea albinelor. Tot ce este în afară de acestea vine de la Satana și vă duce foarte repede pe calea păcatelor, a bolilor și către o prematură moarte”.

Cu drag,

Claudia

 

O părere la “De ce să urmezi un regim vegetarian

  1. Pingback: Burta de grâu | Sănătatea în secolul 21

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>